Gudenådalens HjemstavnsForening

Historie

Med sine 92 meter over havet har Busbjerg altid været markant i det ellers flade landskab omkring Gudenåen.

Den naturlige hesteskoformede bakke var for mange år siden tilholdsted for røvere, der gjorde sejladsen på landets største flod spændende og farefuld.

I 1945 begyndte rækken af Busbjerg-stævner med taler og underholdning.

Allerede året efter blev det til et rigtigt friluftsspil, som har været med til at gøre BUSBJERG kendt og værdsat.

I 1953 blev arealet fredet, og inden da havde Gudenådalens Hjemstavnsforening ad flere omgange købt hele området. Fra Busbjerg er der en imponerende udsigt over den kilometerbrede Gudenådal. Stationsbyen Bjerringbro ses tydeligt, og i klart vejr kan man se både til Viborg mod nordvest og til Randers mod nordøst.

Se mere på Favrskov kommunes hjemmeside via dette link: http://naturportal.favrskov.dk/naturportal/1-busbjerg

Bestyrelsesmøder

Der afholdes bestyrelsesmøder på følgende datoer:

• 6. marts 2017
  • 6. april 2017
  • 4. maj 2017
  • 2. juni 2017
  • 17. august 2017
  • 7. september 2017
  • 5. oktober 2017
  • 2. november 2017
  • 7. december 2017
  • 4. januar 2018
  • 1. februar 2018
  • 22. februar 2018 Generalforsamling

Punkter, forslag og ligende der ønskes drøftet i bestyrelsen sendes på en mail til Mette Kristensen på adressen busbjerg@busbjerg.dk inden bestyrelesesmødet hvorpå det ønskes behandlet.

Foreningens vedtægter kan hentes her

Bliv medlem

Som medlem af BUSBJERG Gudenådalens Hjemstavnsforening, støtter du det kulturelle arbejde, som Busbjerg udfører. Denne støtte sikrer muligheden for, at BUSBJERG-SPILLENE fortsat kan opretholde et højt aktivitetsniveau og uddanne gode amatørskuespillere blandt såvel børn som voksne. Mange skuespillere bruger meget af deres fritid på at træne roller og sang til årets musical, og deres ambitioner giver et flot resultat, som overværes af et stort publikum. Samtidig er din støtte med til at sikre vedligeholdelse af området Busbjerg, som er en rigtig naturperle.

Et medlemskab koster KUN 100,- kr. om året pr. husstand.

Send en mail til os på adressen busbjerg@busbjerg.dk og vi kontakter dig snarest.

Busbjerg bladet

Foreningen udgiver Busbjerg bladet der udkommer én gang om året. Har du nogle gode historier til Busbjerg bladet, må du endelig sende dem til os - og vi vil så vurdere, om det er artikler, der passer til dette års udgivelse.

Du kan sende artiklerne til den ansvarlige for bladet på mailadressen: busbjerg@busbjerg.dk

Du kan læse det aktuelle Busbjerg Blad ved at klikke på billedet til venstre.

Formand - Søren Kristensen

Mail: formand@busbjerg.dk