Audition

I 2021 spiller Busbjerg Spillene Annie the Musical, og audition er overstået. Vi er heldige at have det meste af castet til Annie på plads, men vi mangler stadig mænd til mindre roller og ensemble. Uanset om du har stået på scenen i mange år, og brænder for det, eller om du søger et godt sted at starte, så er du velkommen til at kontakte os.

Læs mere om forestillingen Annie her.

Hvis du er interesseret i at være med på Busbjerg er du velkommen til at udfylde formularen nederst på siden.

Glade mennesker der venter på at komme til audition

Hvordan foregår audition?

Inden audition får du tilsendt mødetidspunkt. Når du møder ind, bliver du registreret, og der bliver taget et billede af dig og mål til kostumer.
Velkomst
Du og din audition-gruppe bliver budt velkommen af vores instruktør Michael Pedersen som forklarer lidt om, hvad der skal ske i løbet af dagen. Michael introducerer også de personer du vil møde til audition.
Danseprøve
Efter velkomsten starter danseprøven. Vores koreograf Michelle Kristensen har forberedt en dans på ca. 1 minut, som hun vil gennemgå. Den bliver gennemgået flere gange, så alle har mulighed for at følge med. I danseprøven får man mulighed for at “shine” og vise sit gå-på-mod. Husk at du kommer langt med et smil – og husk at når koreografen siger “Sidste gang”, så kan man aldrig stole på hende!
Sangprøve
Dagen sluttes af  med en sangprøve. Her møder du vores Kapelmester Gustav Hagner samt Michael og Michelle (Det Kreative Team). Der vil evt. også være instruktørassistenter til stede. Når du kommer ind til sangprøven, snakkes der lidt om din erfaring med skuespil, dans og sang, og herefter synger du den sang, du har forberedt hjemmefra (se mere under forberedelse til audition). Det er også her du kan vise, hvis du har nogle særlige evner eller tricks som at lave en menneskelig pyramide med en person eller løse en rubiks terning, mens du hopper på et ben og siger alfabetet baglæns. Hvad end det er, så vil vi gerne se dit særlige talent!
Hvis Det Kreative Team vil se mere end hvad vi kan nå til audition, kan du blive kaldt tilbage til 2. prøve.
Når audition er afsluttet, får du svar på mail, om du er med og hvilken rolle vi kan tilbyde. Det kan godt tage nogle uger før du får svar.
Syersker der tager mål til kostumer

Forberedelse til audition

Som forberedelse til audition, skal du vælge en af 4 sange. Du kan se hvilke sange du kan vælge imellem her.

Til audition er det en god idé at have tøj på som man kan bevæge sig i til danseprøven. Der er også faciliteter til at skifte, hvis man har behov for det.

Til audition skal man medbringe datolisten med de afbud, man skulle have til prøveperioden. Datolisten kan hentes her.

Husk
Vælg og øv sang til sangprøve
Udfyld datoliste med afbud
Medbring tøj til bevægelse
Stort smil – for du er aldrig rigtig påklædt uden et smil 😉

Vigtig info til prøveforløb

Vi øver mandag og onsdag samt ca. hver anden weekend. Du bliver ikke indkaldt til alle prøver, men du bør sætte disse dage af i tilfælde af, at du gør. Det forventes, at du er der til alle prøver, hvor du bliver indkaldt.

Der indhentes børneattest på alle deltagere. Dette hører du mere om, når prøveforløbet begynder.

Fortællinger fra skuespillere

Julie Soelberg

Mit navn er Julie, og jeg har været med på Busbjerg i to år. Inden min første audition vidste jeg ikke rigtigt, hvad jeg gik ind til, men jeg var spændt på, hvad jeg kunne forvente. Lige inden auditionen blev jeg ret usikker på, om jeg nu havde taget munden for fuld, og om jeg nu var god nok, men jeg tog mig sammen og tog til audition. Jeg har aldrig fortrudt det. Jeg blev mødt af de mest fantastiske mennesker, og jeg har nydt hvert sekund på Busbjerg. Jeg kan faktisk ikke få nok.

Nu har jeg været med i to år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er som at få et boost af glæde og positivitet, og man finder vist heller ikke et bedre fællesskab. Så hvis du opvejer at gå til audition, GO FOR IT! Kast dig ud i det. Du vil blive overrasket over, hvor langt du kommer med et glimt i øjet og gå-på-mod.

Sarah Emilie Højmark Mundt

Jeg hedder Sarah og jeg har været med på Busbjerg i 4 år.
Allerede ved min første audition i 2015 havde jeg en rigtig god fornemmelse i maven. Og det havde ikke nødvendigvis noget at gøre med, hvordan jeg præsterede til selve min audition. Det var måden jeg blev mødt på med åbne arme.Den gode fornemmelse blev til sommerfugle og glæde, da jeg fik at vide, at jeg kom med, og kunne se frem til at møde hele holdet i marts.

Som så mange andre, var jeg meget genert og tilbageholdende, da jeg stod som ny i en cirkel af en masse folk, der kender hinanden så godt som de gør på Busbjerg. Men som min Busbjergfamilie kan bevidne, har det ændret sig en del siden. Der går nemlig ikke ret længe før man glemmer, hvem der er de nye i klassen. For det er fuldstændig ligegyldigt, hvor længe du har været med på Busbjerg.
Når jeg fremover går til audition på Busbjerg, så ved jeg, at den gode fornemmelse i maven kommer igen. Jeg har nemlig erfaret, at den samme gode fornemmelse og sommerfuglene og glæden vender tilbage hvert eneste år.

Lise Andersen

Lise-Andersen

Jeg hedder Lise, og jeg har været med på Busbjerg en sæson.
Jeg havde en kæmpe knude i maven, da jeg trådte ind af døren til audition. Efter danseprøven var der en smule ventetid, hvor jeg derefter skulle ind til sangprøven. Jeg var panisk. Hvem var de mennesker der skulle bedømme mig? Det var heldigvis tre meget rolige og behagelige mennesker, der sad bag bordet og sørgede for, at jeg havde det godt. 

Efter en måned eller 2 tikkede der en mail ind, hvor der stod “Tak for din deltagelse ved audition. Vi vil gerne tilbyde dig rollerne eventyrvæsen og ensemble”. Fedt! Så blev det virkeligt. Jeg skulle være med på Busbjerg.

Da vi nærmede os tiden, hvor vi rigtigt gik i gang, begyndte sommerfuglene at melde sin ankomst. Allerede da jeg mødte ind første dag, stod folk klar til kram og snak og der gik heldigvis ikke længe før ”familiefølelsen” indhentede mig, og jeg følte mig oprigtigt som en del af Busbjerg.

Menneskene i og omkring Busbjerg er varme mennesker. Vi kan grine sammen, græde sammen, lege sammen, være alvorlige sammen, løse problematikker sammen, og i ordets forstand er der et ubeskriveligt sammenhold på Busbjerg.

Audition formular

Dette har ingen betydning for dine chancer for at være med, men blot en oplysning til koreografen. F.eks. dans, jonglør, el. lign.