Om os

Busbjerg Gudenådalens Hjemstavnsforening har eksisteret siden 1945. Foreningen ejer og driver det fredede område, Busbjerg, der ligger nær Ulstrup i Favrskov Kommune. Området drives i samarbejde med Favrskov Kommune.

Foreningen driver også amatørteateret, Busbjerg Spillene, og har siden 1946 afholdt et årligt sommerspil (med undtagelse af sommeren 2020, hvor forestillingerne blev aflyst grundet restriktioner). Dermed er Busbjerg Spillene Danmarks næstældste friluftsspil. Vi spiller 12 forestillinger i midten af juni til starten af juli. Forestillingerne overværes af omkring 4000-5000 tilskuere, der typisk kommer fra lokalområdet og det meste af det midtjyske område. De seneste år har vi spillet musicals som “Vi Maler Byen Rød”, “Midt om Natten” og “Atlantis”.

Busbjerg Spillene drives af frivillige kræfter. Hver sommer hjælper op mod 100 frivillige med at stable forestillingen på benene. Syerskerne går i gang med at lave kostumer så snart rollelisten er på plads, malerne og byggerne starter typisk i november, skuespillerne i marts og personalet i  “Café Teltet” og backstage starter i juni. Læs mere om de forskellige funktioner her. Vi sætter en ære i at skabe et sted, hvor enhver føler sig velkommen og tilpas. Vi vægter respekt for hinanden, samvær og fællesskab højt. Dette er, hvad vi på Busbjerg kalder “Busbjerg Ånden”.